Säljchef till OKQ8 Ersboda

OK Västerbotten är en kooperativ förening som ägs av sina medlemmar och drivs på demokratisk grund. Vi är idag fler än 90 000 medlemmar och driver 36 bensin- och automatstationer runt om i Västerbotten. Samtliga stationer samarbetar under varumärket OKQ8.

En bra arbetsmiljö och ett gott medarbetarskap med möjlighet att utvecklas och själv kunna påverka arbetsplatsens utveckling är viktigt i vår förening. Vi har ett gemensamt lean-baserat arbetssätt, kallat SMART, som alla stationer arbetar efter. Just nu genomför vi en utvecklingsinsats för att stärka ledarskapet, utveckla ett mer kommunikativt och säljcoachande ledarskap samt skapa ledarteam som jobbar mer tillsammans. Vi tror att det, utöver att göra oss mer hållbara på sikt, också skapar glädje och lönsamhet i våra verksamheter.

OKQ8 Ersboda

På OKQ8 Ersboda arbetar vi som ett team för att nå uppsatta mål och förväntar oss att alla tar ansvar för att arbetet ska bli utfört. Arbetet är varierande då vi erbjuder varor och tjänster inom flera områden, bl.a. har vi ett stort utbud inom mat och kiosk, där vi tillreder del av maten själva. Utöver det har vi försäljning av drivmedel, bilistiska varor, släpvagn, biltvätt, snabbtvättar samt tvätta-själv-hallar. Vi är även paketombud.

Till stationen i Ersboda söker vi Dig som älskar försäljning och som tycker att det bästa som finns är att träffa människor. Vi vill se att Du är glad, positiv och alltid har kunden i fokus. Du ska vara öppen för nya idéer och även ha modet och viljan att anta utmaningar och förändringar med ett tydligt fokus på framtiden.

Vill du bli en av oss?

I rollen som säljchef är du en del av OK Västerbotten och bidrar till att utveckla föreningen och stationen i enlighet med övergripande mål och strategier. Du ansvarar för att stationen är säljande, har god lönsamhet och nöjda kunder. Du säkerställer att vi arbetar fullt ut enligt vårt SMART-koncept, fullföljer det åtagande vi har som återförsäljare åt OKQ8 samt anammar de arbetssätt vi gemensamt beslutar om inom OK Västerbotten. Du tar ansvar för att skapa en säljkultur med tydligt säljfokus genom att motivera och coacha dina medarbetare. Rollen innebär fullt ansvar för stationsdriften, personalansvar för ca 9 medarbetare samt budget- och resultatansvar. Du ingår i ett ledarteam bestående av ledningsgrupp och säljchefer och bidrar aktivt för att skapa goda relationer både internt och externt.

Är du den vi söker?

För att lyckas krävs det att du gillar förändring, försäljning och ledarskap. Ett grundkrav är att du har sälj- och ledarerfarenhet som gett dig förståelse för vad som driver försäljning och lönsamhet. För att få teamet på stationen med dig är det viktigt att du kan skapa förtroende genom att vara tydlig och trovärdig. Du trivs med att arbeta med förbättringar och tar initiativ som gagnar verksamheten. Du uppskattar struktur, är leveransfokuserad och förstår din roll i helheten. Du är bekväm med digitaliseringen som påverkar vår utveckling framåt. Körkort är ett krav.

Din ansökan

OK Västerbotten samarbetar med Vedea Rekrytering och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Du är välkommen med din ansökan senast 11 november 2019 via denna länk. Utöver CV vill vi att du skriver om dig själv och berättar varför du passar här hos oss. Ange OKQ8 Ersboda som referens.